مسئلۀ انسان بهتعبیر اگزیستانسیالیسی اروین یالوم همان «دلواپسی غایی» است: مرگ، آزادی، تنهایی و پوچی. یالوم، اروین. رواندرمانی اگزیستانسیال. ترجمه سپیده حبیب.
پوچی را اگر بهمعنای کاموییاش فرض بگیریم، مترادف بیهودگی یا پایان نیست. کامو (که او نیز از پیشگامان اگزیستانسیالیسم است)، پوچی را نقطۀ آغاز میداند و برخلافِ فیلسوفان خداباوری چون کییر کگارد یا پاسکال مرکَبِ فردیت و ظرفیت انسانی را برای یافتن معنای زندگی زین میکند.
البته که آنچه کامو «معنی زندگی» و «زندگی» میشمرد با آنچه فیلسوفان خداباور به آن معتقدند متفاوت است، اما موضوعِ اصلی در اندیشهورزی و بیان نظرشان یک چیز است: انسان.
چه خداباوران و چه خداناباوران، همه با مسئله انسان درگیر بودهاند. رماننویس بهعنوان یک کاوشگر هستی، در حقیقت به فلسفیدن، اندیشهورزی و غور در مسئلههای انسانی تعلقخاطر دارد و سرگرم همین کار است.
برخلاف ظاهربینان، حوادث اجتماعی و سیاسی و فرهنگی مسئلههای انسانی نیستند، بلکه اینها همه نوعی بازخورد، میوه و نتیجۀ مسائل انسانیاند. بنابراین، رمان در پی کاوش در عمیقترین لایهها است و برای ملموسکردن کاوش خود، از مسائل مملموس و عینی بهعنوان نقطۀ شروع بهره میگیرد.
قبل از اینکه به دانلود رمان موردنظر خود بپردازید بهتر بود ک معنای رمان آشنا شوید.